to top

Wij krijgen een…

Nog voordat ik zwanger werd, had ik al uitgezocht vanaf hoeveel weken het geslacht van de baby te zien zou zijn. Niet dat dat het voornaamste is, dat is natuurlijk de gezondheid, maar ik was zó ontzettend nieuwsgierig naar ons toekomstbeeld. Zouden we stoere spijkerbroekjes gaan kopen, of schattige jurkjes? Zag ik een tienerjongen op een scooter voor me, of een tienermeisje die te vaak naar de manege gaat? (en ja, ik som zomaar even wat clichés op!)

Na de nekplooimeting besloot ik direct een afspraak in te plannen voor de geslachtsbepaling. Ik wilde écht niet wachten tot de 20-weken echo! Ik wilde het liefst zo snel mogelijk weten of wij een jongen of een meisje gaan krijgen. Dat maakt de zwangerschap voor mijn gevoel ook ‘echter’. 90% van de mensen in onze omgeving ging ervan uit dat we een meisje zouden krijgen. Ergens dacht ik dat ook wel: hoe kon ik nou een jongen in mijn buik hebben? Daar had ik toch geen ervaring mee! Aan de andere kant bleef de kans natuurlijk 50%, dus kon alleen die geslachtsbepaling duidelijkheid geven.

Mijn ouders hadden zin (en tijd!) om mee te gaan, dus die schoven vanmorgen bij ons aan in de wachtkamer van Echocentrum Amsterdam. De praktijk van Drs. Papa, waar ik al zoveel mooie verhalen over had gehoord. Ik had hele hoge verwachtingen, niet persé van het geslacht , maar des te meer van wat hij ons allemaal nog meer zou kunnen vertellen over ons kind.

De afspraak liep enorm uit, waardoor ik alleen nog maar meer zenuwachtig werd. Ik wilde het zó graag weten! Toen we eenmaal naar binnen mochten, sprong ik op de bank en propte het papier tussen mijn broek. Meneer Papa deed wat gel op mijn onderbuik en zette zijn ‘echo-ding’ (hoe heet zoiets?) op mijn buik. Nog voordat er een duidelijk beeld van de baby op zich in het scherm verscheen, zei mijn vader: “Hee, ik zie het al: het is een jongen!” Daarop keek Meneer Papa hem verbaasd aan. “Ziet u dat echt?”

En inderdaad, mijn vader had het goed gezien. Binnen een fractie van een seconde stond, overduidelijk (!!!!) vast dat wij in september een zoon krijgen!!!!!!!

BABY-_20140325_ABD-_OBST_0029

Yup, zelfs een blinde kan dit toch zien!

We zijn helemaal door de dolle heen. Hoe kan het! Een jongen! Maar jeetje wat is dat leuk! En wat een ontzettend fijn gevoel dat we nu iets concreter weten wat we gaan krijgen. Daar kunnen we nu echt helemaal naartoe leven!

Vervolgens werd er nog uitgebreid gekeken naar onze kleine vent. Alles zag er goed uit. Ongeveer 90% van wat er op de 20-weken echo te zien zal zijn, had hij nu al gezien. Meneer Papa zei dat hij erg verbaasd zou zijn, als er dan nog een gezondheidsprobleem aan de orde zou komen. We kunnen dus met een heel zonnig gevoel de komende tijd in!

Zo, dat was mijn update voor vandaag. Ik ga even keihard online shoppen, stuiteren door het huis en veel te vaak alle echofoto’s bekijken, dat snappen jullie wel! 🙂

Meer mama-gerelateerde stukjes van mij staan op Mommy to be!

 • Manon

  Jaaaaa, na 11 keer refreshen is je blogje er dan! Wat leuk 😀 Gefeliciteerd! Een jongen, wauw, grappig dat iedereen denkt dat je een meisje krijgt en dan zie je een kleine pielie op de echo haha. Schattig, enne: shopze 😉

  25 maart 2014 at 12:52 Beantwoorden
 • Angelique

  Wauw gefeliciteerd! Dat word shoppen! Onze zoon liet het drie en half jaar geleden ook zo overduidelijk zien dat hij toch echt een jochie was. Erg leuk om later te laten zien aan hem.

  25 maart 2014 at 13:22 Beantwoorden
 • Marieke

  Superleuk Betty! 🙂 En ook op zoek naar een naam natuurlijk! Of hadden jullie die al?

  25 maart 2014 at 16:16 Beantwoorden
 • Bibian

  Ahhh wat leuk een jongen! En ik kan het zeggen want ik ben een trotse jongensmoeder haha. Ik was er ook van overtuigd dat ik een meisje zou krijgen, gewoon het gevoel. Maar mijn beste vriendinnetje Manon zei al vanaf het begin dat ik een jongetje zou krijgen en ze had gelijk haha. Geniet er van enne hou je in eh, tijdens het shoppen :p

  25 maart 2014 at 18:00 Beantwoorden
 • Kelly caresse

  Wauw wat een duidelijke echo en wauw gefeliciteerd een jongen wat leuk!! En wat goed nieuws dat het er al voor 90% zeker goed uit zag, gezond en wel! 🙂 Nu de naam nog hihi

  25 maart 2014 at 19:08 Beantwoorden
 • Angela

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Nu lekker shoppen. Grappig trouwens dat je er zo van overtuigd was dat je een dochtertje zou krijgen en bijzonder dat je vader het meteen zag.

  25 maart 2014 at 19:33 Beantwoorden
 • Simone

  Hee, ik heb je blog ontdekt, wat leuk. Ik ken je via Shirley (nu zelf ook 26 weken zwanger…) Wat ontzettend leuk dat jullie een zoon krijgen. Proficiat! Nu door naar het volgende stuitermoment? Haha. Of heb je wat meer rust nu? Voor mij werd het wel ineens heel werkelijk toen ik het geslacht wist. Komende week hier de 3D-echo. Wordt ook weer zo’n spannend moment!

  26 maart 2014 at 00:56 Beantwoorden
 • Betty

  Aah wat een lieve reacties! Bedankt! 🙂
  Het shoppen is me meegevallen (internetshoppen voor babykleding is geloof ik niet voor mij weggelegd), maar dat ga ik binnenkort lekker in het echt doen!
  We moeten nu inderdaad een naam gaan bedenken, dat wordt nog wat!!
  Maar het is zo leuk om nu al te weten dat we een klein mannetje krijgen! Yay voor de geslachtsbepalende echo! En natuurlijk nu al voor 90% de bevestiging dat alles goed gaat met hem, dat is nog veel belangrijker!

  26 maart 2014 at 09:55 Beantwoorden
 • Sas

  Wat leuk! Gefeliciteerd 🙂

  26 maart 2014 at 10:34 Beantwoorden
 • Stephanie

  Awww zo leuk, van harte 😀

  26 maart 2014 at 23:05 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.