to top

Mijn trouwjurk

Ik had er ontzettend veel zin in om weer eens wat over mijn bruiloft te schrijven. Ik kijk er namelijk met heel veel plezier aan terug. Zo jammer dat je zo’n dag maar één keer kan beleven. Dat je hem niet kan opnemen, om later nog eens af te spelen en nog een keer te beleven. Dat je weer even rond kan lopen tijdens de borrel om deze keer andere mensen te spreken. Of om weer even te genieten van het zonnetje op het terras bij het restaurant. Of om weer samen met iedereen onze feestboot op te stappen om er nogmaals een topfeest van te maken. 

De dag zelf was geweldig, maar de voorbereidingen vond ik ook al erg bijzonder. Eén van de leukste dingen wat de voorbereidingen betreft, vond ik natuurlijk het uitzoeken van dé jurk. Ik had al bizar veel afleveringen van ‘Say yes to the dress’ gezien en nu zou het dan eindelijk mijn beurt zijn! Over het uitzoeken van de jurk heb ik al eens eerder geschreven, maar over welke het uiteindelijk is geworden zal ik vandaag schrijven.

Ergens in oktober 2012, toen ik net ten huwelijk was gevraagd, zat ik met mijn rug lekker tegen de verwarming aan in trouwmagazines te bladeren. Ik had direct na thuiskomst uit Griekenland een enorme hoeveelheid ingeslagen, dus samen met een kopje thee kwam ik de dag wel door. De trouwtijdschriften zijn erg leuk om originele ideetjes voor je eigen bruiloft uit op te doen. Maar ze staan ook vol met prachtige foto’s van trouwjurken. De één nog mooier dan de ander.

053
043
Bruiloft (55)
084

Ik wist al direct wat ik wilde: een jurk zoals sprookjesprinsessen die ook hebben. Want ik zou maar één keer gaan trouwen, en dan wilde ik het er goed van nemen met een jurk die je normaal nooit aan zou doen. Ik vond elegante, strakke, lange, witte jurken ook erg mooi, maar die kan je eventueel altijd nog eens aan op een bijzonder feestje. Met zo’n prinsessenjurk kom je alleen maar op je bruiloft goed mee weg, dus dat leek me extra leuk. Ik wilde een strak topje en een wijd uitlopende jurk met lange sleep en hier en daar iets wat glittert.

Ik was al veel potentiële kandidaten tegengekomen. Toch was er nog geen enkele jurk waar ik naar moest blijven kijken. Tijdens één van mijn bladersessies kwam ik opeens wél een jurk tegen waarvan ik de bladzijde niet meer om wilde slaan. Ik vond hem zó prachtig en ik wist zeker dat hij me goed zou staan. Dus verzamelde ik iedereen die ik mee wilde hebben op mijn winkeldagje, vroeg aan de eigenaresse van de trouwwinkel of ze de bewuste jurk in huis zouden hebben en kon vanaf dat moment niet meer wachten tot het zover was.

In de winkel was ik ook meteen verliefd. Het voelde echt als mijn jurk! Ik heb nog even getwijfeld, maar uiteindelijk was ik er heel zeker van dat dit míjn jurk zou zijn! Een paar maanden later zag ik een foto van een meisje met mijn jurk aan, die een stuk dikker was dan ik ben. Ik schrok me rot, want ik was heel bang dat de jurk ook zo slonzig bij mij zou staan! Ik liet me gerust stellen door iedereen om me heen die de jurk ook had gezien en weer een paar maanden later mocht ik de jurk komen passen.

Bruiloft (40)
Bruiloft (105)
Bruiloft (89)
077
239
Ik wist meteen weer dat ik de goede keuze had gemaakt. Hij stond zo mooi, al zeg ik het zelf! Hij moest in mijn taille nog wel wat ingemaakt worden, maar dan was die klaar. Ik kon niet wachten tot ik hem thuis zou hebben en heb me sindsdien ook een aantal keer in mijn jurk laten helpen door vriendinnen of mijn tante die ik de jurk even wilde laten zien.

Op de trouwdag zelf kreeg ik heel veel complimenten over mijn jurk. Niet dat gasten ooit zouden zeggen “sjongejonge, wat een afzichtelijk ding heb je aangetrokken!” tegen een bruid op haar trouwdag, maar zelfs de fotografen vertelden dat ze het een zeldzaam mooie jurk vonden. Hoe dan ook: ik was er zelf enorm blij mee, Maran vond hem mooi en ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug naar die mooie foto’s.

Eén minpunt aan een gigantische jurk zoals de mijne: hij is loodzwaar. In het begin van de dag is dat niet zo’n probleem, maar tijdens het einde van het feest was ik helemaal gesloopt. Ik kon niet wachten tot ik mijn jurk eindelijk uit mocht doen. Ook waren alle laagjes aan de onderkant helemaal vies geworden, omdat het natuurlijk over de grond heeft gesleept. Het kostte uiteindelijk ongeveer 100 euro om de jurk te laten stomen. Maar ondanks die kleine minpuntjes, was ik erg blij met mijn keuze!

Het is trouwens de Sincerity 3712, voor de liefhebber 🙂
En de foto’s zijn gemaakt door Micha en Floortje van Fotostudio2 en Marissa Vacher!

 • anouk

  Mooie jurk en hij staat je inderdaad prachtig!

  23 maart 2014 at 09:27 Beantwoorden
 • ioni

  Je jurk is prachtig, staat je echt geweldig!

  24 maart 2014 at 13:54 Beantwoorden
 • Marieke

  Hij is echt prachtig! Je bent (was) net een prinsesje erin!

  25 maart 2014 at 16:18 Beantwoorden
 • Betty

  Dank jullie wel, meiden! Het is ook zo bijzonder om zo’n jurk aan te hebben!
  Ik had verwacht dat ik hem na mijn bruiloft iedere dag aan zou willen, maar ik heb hem sindsdien niet meer aangehad…

  25 maart 2014 at 17:30 Beantwoorden
 • Sharon

  Ik was net heel enthousiast aan het lezen, maar je foto’s doen het niet meer geloof ik. Jammer!

  25 januari 2015 at 13:28 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.