to top

Guilty pleasure: Kairosoft games

Maran had de eerste smartphone die ik ooit had gezien. Tot mijn grote ergernis, want vanaf het moment van aanschaf leek het ding met zijn hand vergroeid. Ik begreep hem een stuk beter toen mijn eerste iPhone een paar jaar later per post arriveerde. Ik verloor mijn nieuwe, grote vriend geen seconde meer uit het oog. In de loop van de komende jaren heb ik een aardige verzameling aan apps verzameld. En de spelletjes van Kairosoft zijn onder andere mijn favorieten. 

gamedev
Het begon allemaal met Game Dev Story. Naar mijn mening ook meteen één van de besten. Iedere keer als ik dit spelletje opstart ben ik de komende dagen hooked. In het spel is het de bedoeling dat je een game-ontwikkelbedrijf runt. Je moet programmeurs aannemen beslist voor welke console je welk type spel wilt maken. Vervolgens gaan je programmeurs daar als een dolle mee aan de slag. Het verslavende effect ligt in het feit dat je vrij snel een game hebt gemaakt, en dat je steeds nieuwsgierig bent naar wat dat spel je voor nieuws brengt. Echt een download waard!

megamall
Mega Mall Story komt absoluut als tweede in mijn favorietenlijstje. Bij dit spel is het de bedoeling dat je je eigen winkelcentrum runt. Je hebt keuze uit verschillende winkels, die je ook een enkele update kan geven. Je verdient geld, om in buurtprojecten of je eigen winkelcentrum te investeren en je verdient hartjes. Daarmee kan je onder andere nieuwe winkels unlocken om in je winkelcentrum te plaatsen. Het spel begint met maar een paar winkels, maar het is zo verslavend om iedere keer weer iets nieuws te ontdekken. Iedere keer ben je weer benieuwd wat een investering je voor nieuws op zal leveren.

pocket-academy_003
Pocket Acedemy gaat over het leiden van een school. Je richt lokalen in, zoekt goede docenten en zorgt voor voldoende faciliteiten voor de studenten. Je doel is om de studenten zo hoog mogelijk te laten scoren, want dat levert je geld op. Ook je extra’s verdienen, die je kunt gebruiken om faciliteiten te upgraden, of om een klas studenten ineens veel beter te laten scoren. Ik heb Pocket Acedemy al een tijd niet gespeeld. Die haal ik binnenkort weer uit de virtuele kast! 🙂

cafetaria
Cafeteria Nipponica is een spel waarin je één (of later meerdere) restaurant(s) op moet zetten en draaiende moet houden. Je zorgt voor personeel, beslist welke gerechten er op het menu komen en bepaalt de inrichting van het restaurant. Ook bij dit spel ben je steeds benieuwd welke nieuwe gerechten er te kiezen zijn en of je steeds je dagomzet kunt verbeteren. Aarrghh, al deze spelletjes zijn zo verslavend!

Ik heb gisteren Pocket Stables gedownload en ik ben heel benieuwd! Ik heb alle spelletjes van Kairosoft, maar de bovenstaanden vielen me echt op. Ik moet The Sushi Spinnery, Pocket Clothier en Dream House binnenkort nog maar eens kans gaan geven, want die heb ik te weinig gespeeld om echt iets over te zeggen. Hoe dan ook vind ik de spelletjes die hierboven staan de moeite waard. Ze zijn leuk om af en toe eens 10 minuutjes te spelen (al worden het er dan meestal meer…) als je bijvoorbeeld op de bus wacht. Ook speel ik ze vaak in het vliegtuig. Ze zijn namelijk offline, dus lekker handig!

  • Manon

    Och ik kan mezelf ook uren verliezen in dit soort spelletjes hahahaha. Ik vond Triple Kingdom ofzo (met van die beertjes en dan moest je drie op een rij maken) ook heel verslavend. Ik heb nu een Samsung dus helaas kan ik dat spelletje niet meer spelen.

    10 maart 2014 at 16:15 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.