to top

Lentekriebels

Het is inmiddels februari. En waar de winter me in december niet guur genoeg kan zijn, ben ik daar in februari wel flink klaar mee. Sodemieter op met die deprimerende, grijze lucht en het rillen bij de tramhalte. Ik wil zon, bloemen in perkjes en groene blaadjes aan de bomen! Vooral in februari verlang ik daar het meest naar. 

De afgelopen week mochten we niet klagen. Het zonnetje scheen en er was een aangenaam temperatuurtje. Oke, ik heb nog geen lentebloemen of dartelende lammetjes gezien, maar het begin was er. Ik kon niet wachten om met dat fijne weer buiten te gaan lopen (maakt niet uit waarheen, gewoon even lopen en genieten van de zon). Om vervolgens, na dat doelloos lopen, keihard los te gaan in het huishouden.

lente1
Want als ik de lentekriebels heb, moet mijn hele huis eraan geloven. Zo heb ik me de afgelopen dagen flink uitgeleefd op de voegen in de badkamer (ja, zo concreet) en op het schoonboenen van de vieze koelkast. Ook heb ik mijn kledingkast grondig nagekeken en oude kleding weggedaan. In mijn huis staan er hyacinten op tafel en de narcissen zijn al aan vervanging toe.

Ik kan niet wachten tot het ’s morgens weer licht is als ik wakker word, tot ik geen muts en sjaal meer om hoef, ik eindelijk mijn charmante-iets-frissere-jas aan kan, tot er weer vliegtuigen naar een heerlijk opgewarmd Canarisch eiland gaan en tot we weer verse, Hollandse aardbeien kunnen kopen. Zo ver is het nog lang niet, maar het begin is er!

lente2
Afbeeldingen komen van Weheartit.com

  • Marieke

    Ik kan ook niet wachten! Het lijkt nu de goede kant op te gaan, maar ergens ben ik nog wel bang dat die voorspelde horrorwinter nog komt… Ik duim heel hard van niet!

    12 februari 2014 at 12:23 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.