to top

De winter ontvluchten

Al sinds ik me kan herinneren heb ik een schijthekel aan de winter. De charme van de met kerstlampjes versierde decembermaand echt nog wel zien. En ik kan ook best blij worden van dikke sneeuwvlokken en de glinstering daarvan in de straatverlichting. Maar de donkere dagen, de grijze lucht, de miezerige regen, de kramp in mijn rug van de kou, mijn warme dekbed in de koude slaapkamer, het maakt me allemaal chagrijnig. 

Nu ik minder werk lijkt de winter beter te behappen. Ik sta nog steeds niet te springen om door de regen en kou naar de supermarkt te lopen, maar nu ik niet meer dagelijks in het donker wakker hoef te worden, scheelt het toch. Maar ondanks dat, lijkt het me heerlijk om in de winter eens lekker de deprimerende wolken achter me te laten en lekker een paar weken naar een tropisch eiland te vertrekken.

IMG_2488

Vanaf april kun je dat heel gemakkelijk doen. Er gaan talloze goedkope vluchten naar heerlijke, Griekse resorts. Ook de Canarische Eilanden zijn voldoende opgewarmd om er lekker te kunnen zwemmen. Je kunt naar Turkije of even lekker opwarmen in Zuid-Italië. Hoe dan ook: je hoeft Europa niet uit. En dat is lekker makkelijk, want je verkort de vliegtijd en bespaart de kosten voor een intercontinentale reis.

Maar in april krijg je in Nederland ook geen kramp meer in je rug van de kou, als je bij de bushalte staat. Dan komen er weer gezellige lentebloemen uit perkjes groeien en kun je om 6 uur ’s avonds nog zien wat je doet, zonder de lichten aan te hoeven zetten. Dus dan is de ergste winterdip alweer voorbij en hóef je niet zo nodig Nederland te ontvluchten. Al blijft een vakantie altijd leuk, natuurlijk.

IMG_2313

Hoe dan ook: ik ben op zoek naar een vakantiebestemming waar je in de winter even snel heen kan vliegen. Niet te ver, maar wel met de mogelijkheid om in bikini van het zonnetje te genieten. Even weer die zon voelen branden op je huid, zonder jas de deur uit kunnen en een stralend blauwe hemel zien. Maar dan wel zo dichtbij en budget-vriendelijk mogelijk. Want hoewel ik dolgraag ooit eens naar de Caribbean zou willen, de prijzen die voor een tropische vakantie gevraagd worden, maken me aardig chagrijnig.

Dus lieve lezers: kunnen jullie me eens adviseren?

 • Liza

  Kaapverdische Eilanden, Gambia en Dubai. Alle drie op 6 uur vliegen met een nederlandse maatschappij. Heerlijk daar nu! En voor 600 euro zit je een week op Curacao ook met Arkefly;)
  Maar wel iets langer vliegen.
  Maar ook dichterbij is er wel iets te vinden hoor. Malaga, Alicante en de Algarve. Allemaal op 2,5 uur vliegen.

  14 januari 2014 at 13:52 Beantwoorden
 • Marieke

  Wij wilden perse zonzekerheid en zijn daarom naar Curacao gevlogen. Heb het idee dat je in Europa niet echt in je bikini op een strand kunt liggen… Benieuwd wat het uiteindelijk wordt!

  14 januari 2014 at 14:14 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.