to top

De Grote Dag – deel 1

Na maanden en maanden (en maanden!) wachten, plannen en slapeloze nachten, was het dan eindelijk zo ver. Op vrijdag 12 juli werden we samen wakker in ons eigen bed. Precies zoals alle andere dagen. Na een rondje Facebook en Twitter ging ik douchen, precies zoals ik op elke andere dag ook doe. Ik had gedacht dat je op je trouwdag je heel speciaal zal voelen. Met speciale shampoo’s en douchegels. Maar aangezien die niet uit de lucht komen vallen (en ik die niet had gekocht), werd het dus een hele gewone douchebeurt.

Van Zoë moest ik nog even blijven liggen.

Van Zoë moest ik nog even blijven liggen.

Daarna pakte ik mijn spullen, gaf ik mijn aanstaande een kus en ging ik met de gigantische zak met trouwjurk, volle rugtas én extra tasje met schoenen, bellenblaas en sieraden naar mijn ouders. Ik had ook verwacht dat ik super zenuwachtig zou zijn, alleen in de auto op weg naar mijn ouders. Maar dat was ik niet. Dus toen ik 20 minuten later bij het huis van mijn ouders aan kwam en een kopje thee van mijn vader kreeg, zat ik er uitermate relaxed bij.

Om half 11 kwamen mijn vriendinnen en mijn kapper/visagist, lieve Mika van Leeuwen. Het werd een gezellige, ontspannende ochtend. Mijn haar en make-up werd gedaan en ondertussen druppelden er steeds meer geliefden binnen. Rond half 12 hielp mijn lieve vriendinnetje me in mijn trouwjurk en slikte ik preventief een pilletje tegen de zenuwen. Niet dat ik daar heel erg last van had op dat moment, maar dat zou ongetwijfeld komen. We dronken allemaal een glaasje champagne en mijn vader improviseerde een lunch met boterhammen voor iedereen.
Bruiloft (23)
Bruiloft (30)
Bruiloft (55)
Bruiloft (58)
Bruiloft (71)

Toen om half 1 mijn liefste voor de deur stond, voelde ik me voor het eerst die dag zenuwachtig worden. Het was een heel bijzonder moment om de deur open te doen, en elkaar voor het eerst in trouwkleding te zien. Toen kon de dag pas écht beginnen!
Bruiloft (74)
Bruiloft (76)
Bruiloft (79)
Bruiloft (81)

Mijn oom had zich vrijwillig aangeboden om onze chauffeur voor de dag te zijn (hij had zelfs voor de gelegenheid een grote bos bloemen op zijn auto laten plakken) en samen met hem en de drie fotografen gingen we naar het Westerpark voor een korte photoshoot. We parkeerden de auto bij de Petruskerk, waar we uiteindelijk zijn getrouwd. Vanaf daar liepen we een stuk door het park, waar we ondertussen foto’s maakten. Om half 3 haastten we ons terug naar de kerk. Nu zou het dan toch echt gebeuren.

043
053
Bruiloft (107)
Bruiloft (117)

Mijn lief en ik mochten nog even bijkomen in een gebouwtje achter de kerk. Samen giechelden we en dronken we nog een glaasje water. Ook wurmde ik mezelf en mijn gigantische jurk in het kleine wc hokje en probeerde op de aller raarste manier ooit (achterstevoren) te plassen. Toen kwamen Maran’s moeder en mijn vader erbij. Zij zouden ons, afzonderlijk, meenemen de kerk in. Eerst gingen Maran en zijn moeder richting de kerk. Mijn vader en ik bleven nog even achter. “Is het druk, pa?” “Ja schat, de kerk zit bijna half vol!” zei hij met uitgestreken gezicht. Het kerkje is vrij klein en ik had eigenlijk op een volle kerk gerekend. De opkomst viel me stiekem dus tegen. Hij zag dat aan mijn gezicht en liet al snel zijn grapje los. “Haha nee hoor, hij zit helemaal vol! Er moeten zelfs mensen op het balkon zitten!” Zo wilde ik het horen. We waren er klaar voor.

Bruiloft (123)
Bruiloft (121)
Bruiloft (122)

Samen liepen mijn paps en ik naar de ingang van de kerk. We stonden allebei te lachen voor de deur en genoten van het moment. Toen Jason Mraz met I’m Yours werd ingestart gingen de kerkdeuren open en liepen mijn vader en ik naar binnen….

Daar kunnen jullie in deel 2 en deel 3 meer over lezen! 🙂

De foto’s zijn trouwens gemaakt door Micha en Floortje van Fotostudio2 en Marissa Vacher.

 • Vanessa

  Wauw, wat zag je er mooi uit! Mooie foto’s ook.

  10 januari 2014 at 15:33 Beantwoorden
 • Sas

  Mooie foto’s! je zag er mooi uit 🙂

  11 januari 2014 at 08:53 Beantwoorden
 • Marieke

  Ik vind je jurk echt prachtig! Die zou ik ook gekozen kunnen hebben. 🙂 Mooie foto’s!

  16 januari 2014 at 13:00 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.