to top

Eerste coachingsgesprek loopbaancoach

Vanmorgen had ik voor het eerst een gesprek bij een loopbaancoach. Sommige mensen weten namelijk al sinds ze kunnen praten dat ze brandweerman, dierenartsassistente of actrice willen worden, maar mijn droombaan veranderde als kind al van dag tot dag. En mijn beeld van een droombaan verandert eigenlijk nog steeds. Wilde ik eerst met hart en ziel zieke hondjes helpen om weer beter te worden, wil ik nu het liefst een baan waarin ik creatief kan zijn en lekker veel kan organiseren. 

Ik schreef laatst al (veel te uitgebreid) over mijn werkervaring. De meeste van die baantjes ben ik begonnen met het idee dat ik het superleuk zou vinden. Veel daarvan ben ik uiteindelijk gestopt, omdat ze toch niet zo leuk bleken te zijn. Ik bleek het te saai, te vies of te zwaar te vinden. Of ik vond mijn collega’s, de sfeer of de structuur binnen het bedrijf niet leuk. Of ik voelde me benauwd of niet serieus genomen. Hoe dan ook: tot nu toe heb ik geen baan weten te vinden waar ik écht mijn kwaliteiten in kwijt kan. Waar ik helemaal in op ga. Waar ik in afgeremd zou moeten worden.

En zo’n baan zoek ik wel. Want twee werkdagen in de week is prima te doen. Ik vind het leuk om die dagen voor een klein groepje kinderen te staan. Maar ik moet er niet aan denken om weer fulltime op school te werken. Ik wil juist wel een baan die ik makkelijk fulltime vol kan houden. Ik heb ook heel sterk het gevoel dat die baan ergens voor mij is. Maar waar?

schrift

Daar probeer ik samen met mijn loopbaancoach achter te komen. We hadden een heel prettig oriënterend gesprek waarin ik het gevoel had dat ze snapte wat mijn ‘probleem’ is en waarin ze precies de juiste vragen stelde. Het was raar om dat zo te bespreken met iemand die ik niet ken. Toch was het heel fijn om maar haar mijn probleem te benomen en natuurlijk de doelen die we willen bereiken concreet te maken.

In de komende periode werken gaan we aan een concreet beeld van mijn wensen en kwaliteiten werken en we gaan bekijken bij welke vakken of vakgebieden die zouden passen. Ik vind het allemaal heel interessant en ben er super enthousiast over. Naast coachingsgesprekken heb ik thuisopdrachten die mij gaan helpen om een beter beeld te vormen.

Omdat ik weet dat veel lezers ook worstelen met hun loopbaan, lijkt het me leuk om hier over te schrijven. Zouden jullie dat enigszins interessant vinden?

 • Liza

  Ja ik zou het superleuk vinden. Heel interessante job trouwens ook die van loopbaancoach/lifecoach! Heb je mijn mail nog ontvangen? Daar had ik je op de website van Moderne Hippies van Marte van Liere geattendeerd. Echt een van mijn favoriete blogs al een tijdje. Zij schrijft samen met gastschrijvers echt boeiende artikels over uiteenlopende onderwerpen. En juist niet zo zeer mode en schoonheid maar meer over de zaken die er echt toe doen in het leven maar op een niet zware manier.

  9 januari 2014 at 20:30 Beantwoorden
   • Liza

    Ja ik had de mail verstuurd via het contact formulier:?

    11 januari 2014 at 14:40 Beantwoorden
 • anouk

  goed dat je hier zo actief mee bezig bent! zeker interessant om over te lezen. naast mijn persoonlijke interesse raakt het ook mijn werk, spreek regelmatig mensen met hetzelfde probleem.

  10 januari 2014 at 12:12 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.