to top

Doelen voor 2014

Vorig jaar maakte ik in de kerstvakantie een visionboard. Ik knipte mijn tijdschriften aan gort en ging los met glitterstiften. Het resultaat: een vrolijk schilderij vol plaatjes van datgene wat ik graag wilde bereiken. Veel van die doelen zijn bereikt (investeren in vriendschappen, de perfecte bruiloft organiseren, veel lezen en veel reizen). Voor 2014 heb ik nieuwe doelen bedacht!

Ik werk niet goed met ‘goede voornemens’. Ik ben namelijk van mening dat je jezelf pas nieuw (beter?) gedrag aan kan leren, als je daar echt gemotiveerd voor bent. Een startdatum is daar maar een heel klein onderdeel van. Daarom houd ik ervan om mezelf concrete doelen te stellen.

– In 2014 wil ik eindelijk uitvinden wat voor werk bij mij past. Ik vind het werken met de kinderen leuk, maar heb het gevoel dat een baan waarbij ik dingen moet organiseren beter bij me zou passen. Dat is nog te vaag, dus in 2014 wil ik een concreter beeld krijgen waardoor ik uiteindelijk een passende baan kan vinden. Natuurlijk zou het helemaal geweldig zijn als ik in 2014 die baan al vind (of zelf creëer)!

– Minderen met doelloos surfen. Dat is een populair ‘goed voornemen’, maar voor mij niet concreet genoeg. Daarom: maximaal 2x per dag Facebook checken, 3x per dag Twitter en 1x per dag een rondje langs de blogs die ik volg.

– In 2014 wil ik ook mijn diploma tot gewichtsconsulent voor kinderen behalen.

IMG_4658
– Eind 2014 wil ik weer minstens 52 boeken gelezen hebben. Eén voor elke week van het jaar.

– Ik houd van mijn jaar-fotoboeken en wil dat in 2014 ook doorzetten. Het gaat er dus op neerkomen dat ik overal mijn camera mee naartoe zal slepen, veel mooie foto’s zal maken en daar uiteindelijk een origineel jaarboek van kan maken.

– Het zou geweldig zijn om in 2014 eindelijk eens een bezoekje aan Curacao te brengen. En daar dan met dolfijnen te gaan zwemmen. Iets wat ik al heel lang heel graag wil.

– Ik wil dat het bezoekersaantal van mijn blog in 2014 verdubbelt. Dat moet te doen zijn. Geen idee hoe, maar daar ga ik nog lekker over nadenken!

– Minimaal twee keer in de week naar de sportschool. En yoga proberen!

Verder wil ik meer tijd besteden aan mijn familie en vrienden. Lekker vaak mensen uitnodigen en op bezoek gaan. Leuke reisjes maken met mijn lief, veel gebruik maken van onze pathé-pas, gezond en lekker koken en vooral heel veel genieten.

Op 31 december 2014 zal ik terugblikken op deze doelen. Ik ben heel benieuwd of ik ze dan van mijn lijstje kan strepen!

Welke doelen heb jij jezelf gesteld voor 2014?

  • Jess

    Mooie doelen. Ik heb dit jaar enkel het voornemen een paar kilo af te vallen.

    3 januari 2014 at 15:28 Beantwoorden
  • Marieke

    Mooie doelen, hoor! Wat leuk dat je juf en gewichtsconsulente bent! Ik ben bijna klaar met de pabo en wil misschien hierna ook gewichtsconsulente gaan doen 😉

    4 januari 2014 at 13:42 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.