to top

Niet meer ziek zijn!

Tot aan dit jaar was het zo dat ik vanaf midden oktober tot eind februari doorlopend verkouden was. In allerlei variaties. Van een schrale neus en niezen, tot aan nachten wakker liggen omdat ademen onmogelijk was. En alles daar tussenin. Ik had al jaren geen kerstdiner geproefd door de verkoudheid en heb me in de winterperiode regelmatig ziek moeten melden omdat ik koorts kreeg en/of benauwd was. 

Ontzettend frustrerend, dat hoef ik niet eens uit te leggen. Dan had ik me enorm verheugd op een lang weekend naar Disneyland, en dan voelde ik me slap van de koorts als ik in de rij stond voor de Rock and Rollercoaster. Of dan durfde ik me niet weer ziek te melden, dus ging ik maar met koorts mijn kleuterklasje draaien. Met als gevolg dat ik het bijna niet op kon brengen om een huilend kind op schoot te nemen, omdat ik zelf huilend bij iemand op schoot wilde kruipen.

Mijn trouwe vriendin, als ik ziek op de bank lag.

Mijn trouwe vriendin, als ik ziek op de bank lag.

Ik deed er destijds alles aan om zo snel mogelijk beter te worden. Ik googlede hele dagen lang naar tips om een verkoudheid of griep te overwinnen en wandelde veel te vaak bij de huisarts binnen met de vraag of zij iets had waardoor ik definitief met dat slappe gevoel af kon rekenen. Liters verse kippensoep en sinaasappelsap werkte ik weg. Later las ik dat verse gemberthee met honing zou kunnen helpen. Dus haalde ik gember en ging ik aan de slag. Ook dook ik vaak in een warm bad met eucalyptus en probeerde ik zoveel te slapen als ik kon. Maar ondertussen gunde ik mezelf geen tijd om écht uit te rusten. Want steeds zwak, ziek en misselijk zijn: je kunt jezelf niet altijd ziekmelden of afspraken afzeggen.

Dit jaar werk ik een stuk minder dan afgelopen jaren. Ik werk nog steeds op school, maar nu heb ik er vooral lol mee, in plaats van de stress die het onderwijs ook met zich mee kan brengen. Ik eet nog steeds gezond, maar helemaal niet krampachtig. Verder doe ik vooral waar ik zin in heb, zoals bloggen, leuke cursussen (gewichtsconsulent voor kinderen en fotografie) en ga ik regelmatig naar de sportschool. En – ik durf het bijna niet hardop te zeggen – ik ben nog niet ziek geweest. Niet eens verkouden. De neusspray, die ik afgelopen jaren inhaleerde alsof het zuurstof was, ligt nu stof te happen in de badkamer.

Twee keer heb ik een verkoudheid op voelen komen. Een paar keer niezen en een paar keer mijn neus ophalen. Dan dronk ik een kopje gemberthee met honing en verdween dat rotgevoel weer als sneeuw voor de zon. Waar dat vorige jaren een signaal was dat ik de komende week me weer beroerd zou voelen, was er dit jaar niets aan de hand.

Beetje jammer, duur uit eten gaan in Disneyland. Als je niks proeft en je hoofd tolt van de koorts.

Beetje jammer, duur uit eten gaan in Disneyland. Als je niks proeft en je hoofd tolt van de koorts.

Ik kan niet vertellen hoe ONTZETTEND gelukkig ik daarmee ben. Een dagje met een deken op de bank Animal Planet kijken is niet zo erg. Maar doorlopend ziek of onderweg zijn: daar word je strontchagerijnig van!

Ik ben er inmiddels wel achter dat het beste medicijn dus inderdaad een stress-vrij leven is. Ik zie op Twitter vaak drukke baasjes die om de haverklap ziek zijn. Ik ben zo blij dat ik daar niet meer bij hoor. Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke baan, die voldoening geeft en waar ik enorm veel lol uit haal. Maar terug naar de periode waarin ik doorlopend ziek of onderweg ben, wil ik echt nooit meer!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.