to top

De series die ik volg

Ik vind het zelf altijd heel leuk om blogposts over series te lezen. Maran en ik kijken namelijk minimaal dagelijks wel een serie. Lekker tijdens het eten of ’s avonds als we niets anders te doen hebben. We hebben samen al heel wat series versleten en zijn steeds op zoek naar nieuwe toppers. Dit jaar hebben we weer een heleboel leuke series bekeken. Sommigen zijn recent, anderen bestaan al langer maar hebben we nu pas ontdekt. 

Zo zijn we enorm fan geworden van de serie Damages. Die bekeken we voor het eerst toen we uitgeput na een dag lopen door München op de bank ploften bij onze vriend S. De serie gaat over de jonge advocate Ellen Parsons die wordt benaderd door topadvocate Patty Hewes om voor haar te werken. Waar Ellen eerst genoot van haar privéleven met haar verloofde, heeft ze daar nadat ze in dienst komt van Patty geen tijd meer voor. Patty en Ellen werken ieder seizoen aan een grote zaak, waarin ze niet altijd op een nette manier aan bewijs komen. Het is een serie waarbij je niet altijd weet wie je kan vertrouwen en wie niet. Er zitten veel plottwists in en de serie verloopt vrij vlot. Iedere aflevering krijg je antwoord op bepaalde vragen, en komen er natuurlijk nieuwe vragen bij waardoor je blijft kijken. Damages was echt een serie die we vanaf seizoen 1 tot aan seizoen 5 hebben gekeken met evenveel plezier.

damages
Een serie die zeker ook een plaats verdient in deze lijst is New Girl. De serie over Jess die samen gaat wonen met drie mannen. Een echte feel-good serie die iedere aflevering steeds leuker wordt. Het eerste seizoen was vermakelijk, maar halverwege seizoen 2 hebben we regelmatig de aflevering even op pauze moeten zetten. We bleven namelijk maar lachen. Ik ben enorme fan van Winston, die steeds vreemder begint te doen.

Toen Maran en ik een relatie kregen, in 2005, begon de serie How I met your mother. De comedy over Ted’s zoektocht naar de moeder van zijn kinderen. De eerste seizoenen vinden we nog steeds geweldig. De grappen zijn vaak erg leuk en het monteerwerk is erg origineel, waardoor je vaak bijzondere afleveringen krijgt. Inmiddels is How I met your mother aan het laatste seizoen bezig. Hét seizoen waarin Ted kennismaakt met zijn toekomstige vrouw, hét seizoen waar alle fans dus al ruim 8 jaar op zitten te wachten. En genieten we ervan? Nee. In dit seizoen hebben we nog geen één keer gelachen. De grappen zijn slap, de scènes worden afgeraffeld en het geheel voelt goedkoop aan. We blijven wel kijken, want we willen na acht jaar natuurlijk wel weten hoe het afloopt, maar echt leuk is het niet meer.

De laatste tijd kijken we de serie White Collar. Deze serie gaat over con-man Neal Caffrey die als consultant bij de FBI gaat werken. Het is een luchtige serie waar, als je er goed over na gaat denken, veel niet klopt. Maar dat moet je niet doen. Gewoon genieten van twee good guys die samen de strijd aangaan tegen de bad guys. Het loopt altijd goed af, waardoor je lekker met een glimlach kan genieten van de blauwe ogen van Neal. Zucht.

whitecollar

Ik ben een trouwe Grey’s Anatomy-fan. Na het eerste seizoen was ik hooked en de serie werd beter en beter. Tot het moment dat het een beetje inkakte. Maar waar How I met your mother gewoon alleen maar verder wegzakt, krabbelt Grey’s Anatomy weer op. Ik moet zeggen dat ik meestal even moet wennen aan nieuw geintroduceerde karakters, maar inmiddels ken ik die en vind ik het weer een feest om iedere vrijdagochtend een nieuwe aflevering te bekijken. De laatste aflevering voor de ‘winterstop’ was weer ouderwets geweldig. Ik kan niet wachten tot de serie weer verdergaat!

Tot slot nog even een stukje over Homeland. Deze serie hebben we dit jaar leren kennen en we zijn, net als iedereen, verslaafd. De serie gaat over sergeant Brody die na jarenlang gevangen geweest te zijn in Irak, wordt gered door de Amerikanen. Hij wordt als een held onthaald, als hij weer voet zet op Amerikaanse bodem. CIA-agente Carrie Mathison heeft echter redenen om te geloven dat hij geturnd is. Net als bij Damages weet je in deze serie ook niet wie je kan vertrouwen. Iedereen lijkt een dubbele agenda te hebben en iedere aflevering zit je op het puntje van je bankstel. Seizoen 3 heeft over het algemeen (vooral in het begin) minder ‘puntje-van-je-stoel’-momenten. Later wordt het weer ouderwets spannend en over het einde lig ik soms nog steeds wakker. We zijn heel benieuwd naar seizoen 4!

Zo, dat was een handjevol series die wij dit jaar gekeken hebben en ik de moeite waard vond ik over te bloggen. Ik ben heel benieuwd of jullie dezelfde series volgen en wat jullie mening erover is!

(foto’s zijn stills uit de series)

  • Shirley

    Ik ben helemaal into Dexter. Nu beginnen met seizoen 5! En Prison Break is de enige serie die ik volledig heb afgekeken hiervoor 🙂

    30 december 2013 at 14:22 Beantwoorden
  • Manon

    Jaaa, New Girl is leuk! Verder heb ik Lost, The Bridge, The Killing, Those Who Kill, Dexter, Prisonbreak, Breaking Bad, Fringe, Heroes, Gossip Girl, SatC helemaal afgezien (jeetje wat asociaal veel haha). Nu kijk ik nog New Girl, Pretty Little Liars, the Carrie Diaries en Glee… Alleen loop ik heel erg achter haha.

    30 december 2013 at 16:05 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.