to top

Boer zoekt vrouw – Aflevering 4

Normaal gesproken zit ik kant en klaar voor de nieuwste ‘Boer zoekt vrouw’-aflevering. Deze week was ik echter met hele andere zaken bezig, waardoor ik pas heel laat de opgenomen aflevering kon terugkijken. En of het aan het tijdstip lag, of aan de aflevering zelf: het was in ieder geval een gevecht om mijn ogen open te houden. Gaan we!

Wim
Van Wim zijn we deze aflevering een hoop te weten gekomen. Zo hebben we kunnen zien dat hij een heel Tanzaniaans dorp in dienst heeft om al zijn boeren klusjes over te nemen. Tot aan zijn oksels in de koeienmest is er bij hem niet bij. In plaats daarvan speelt hij Indiana Jones op een tractor en bestelt hij 36 verschillende eiergerechten bij zijn bediende. We begonnen de aflevering met romantisch uitzicht op de Afrikaanse savanne onder het genot van een wijntje. Janna greep meteen haar kans en wilde dit moment vast laten leggen voor het nageslacht. Ze smeet haar camera in Karin’s handen, die braaf een foto van het romantische stel maakte. Hoewel: Wim’s gezicht spreekt boekdelen.
De volgende dag werd Karin bij wijze van grap (of was het geen grap? of toch wel?) op pad gestuurd met de Masai. Na eerst hard gelachen te hebben, besloot SuperWim toch to the rescue te gaan op zijn tractor. Hij liet Janna en Evelyne wel alleen. Toen Wim even later met Karin op de tractor terug kwam, dook Evelyne er ook op. De tractor liet Janna in een Afrikaanse stofwolk achter.

bzv4.1

Jan
Van Wim leerden we dat hij ontzettend gastvrij is, hetzij met hulp van zijn butlers. Daar kan Jan enigszins nog wat van leren. Na de door Judith meegebrachte nootjes te hebben verorberd, verklaarde Jan dat er weinig boodschappen in huis waren. Claire onthulde een chef-kok te zijn en besloot te roeien met de riemen die ze had: kip. Want op een kippenboerderij is er nooit een tekort aan kip. Clair, met haar kookskills, viel al snel door de mand: ze wist niet hoe lang aardappels moesten koken en had volgens Judith veel te weinig kruiden over de kip gegooid, waardoor die smakeloos was. Hop, de eerste steken onder water was uitgedeeld. Jan werd blijkbaar ongemakkelijk van de situatie en nam Florence mee naar de kippenstal. Daar vertrapte hij wat plofkippen, terwijl hij ondertussen diepgaande gesprekken met Florence voerde over het geloof. “Ik heb er niks op tegen”. Eh… Later bleek dat Jan zijn gebrek aan gastvrijheid consequent had doorgezet. Hij had namelijk ook geen ontbijt voor de dames. In de aftiteling wapperde hij met een geweer, wat er actiever uitzag dan we ooit eerder van hem hadden gezien. Ik ben benieuwd, misschien wordt het nog wat.

bzv4.2

Jos
In Frankrijk werd er weer veel beter voor de gasten  gezorgd. Jos had een lekkere stoofschotel gemaakt, met veel uien. Daar werd hij wel winderig van, liet hij de dames op voorhand weten. Bedankt, Jos. Na het eten liet Jos het fotoboek van zijn overleden vader aan de meiden zien. Die omschreven zijn vader als ‘een lieve man’. Niets dan goeds over de doden, zullen we maar zeggen. Misschien heb ik het verkeerd begrepen, maar toen Jos zijn vrouwen naar hun ijskoude slaapplaats bracht, schrok ik toch echt. Zei hij nou werkelijk: “Hier slaap ik, en hier slaapt mijn broer” over dezelfde slaapkamer? Als je de 10 gepasseerd bent kan je toch niet meer met je broer op één kamer slapen, mensen?
De volgende dag showden de dames van Jos hun gekke regenlaarzen in de melkstal. Willemijn viel door de mand, want die stond doodsangsten uit. Ook haar grap over ‘obesitas-koeien’ viel bij Jos niet in goede aarde. Hij kon er niet om lachen. De meiden wilden maar wat graag op bezoek bij een vriend van Jos, die paarden heeft. Wie weet houdt die er dan ook nog een leuk vriendinnetje aan over.

bzv4.3

Johan
Onze goedlachse Johan dan. In deze aflevering kwamen we erachter dat hij een enorme workaholic bleek te zijn. Hij baalde er zelf ook wel van hoor, dat hij zo lang moest werken, ook als er visite was. De visite had er echter eerst nog niet eens zo’n moeite mee. De dames hadden zich al aardig geschikt in het traditionele rolpatroon van de vrouw in de keuken, die kookt voor haar hardwerkende man. Barbara zag dat wel zitten, die wilde het de rest van haar leven zo doen. Af en toe nam Johan een kijkje in de keuken, nog geheel gekleed in zijn met koeienstront besmeerde overall. Toen het eten lang en breed aan het verpieteren was, besloot Barbara dat ze Johan dan toch maar op zou halen uit het kinderparadijs. Die gaf haar een speels duwtje een de stal door, zoals alleen Don Johan dat kan. Tot slot zagen we nog even dat Ingrid baalde van haar gebrek aan boeren-talant. De andere dames probeerden haar op te vrolijken. Want Johan zou dan juist te hulp komen schieten en als Jack in Titanic achter je komen staan, om het samen te doen. En willen we dat tenslotte allemaal niet? Nee.

bzv4.4

Aletta
In de eerste aflevering was het al duidelijk en dat wordt het steeds meer: Aletta is niet (niet!) op zoek naar een partner voor het leven. Aletta is op z’n hoogst op zoek naar een hulp op het bedrijf, maar verder wil ze het liefst met rust gelaten worden. Tijdens gezellige momenten samen, benadrukt ze steeds hoe graag ze toch wel wil dat er ‘gewerkt gaat worden’. Ook hoopt ze dat haar mannen toch wel goede slapers zijn. Anders zullen ze wakker liggen van de schreeuwende hanen. En dat zou vervelend zijn, want met slaapgebrek kunnen de mannen niet werken. Bij Jos en Johan hebben we een kijkje kunnen nemen in de moderne melkstal, bij Aletta gaat alles echter nog traditioneel: op de knieën met een maatbekertje onder de geit kruipen. Niet. Te. Geloven. hoe een mens dat iedere dag (!!!!) tweemaal kan doen, zonder gillend gek te worden. Ook kon deze aflevering niet voorbij gaan, zonder een diepzinnige spreuk. Deze keer kwam die van Aletta zelf: “Zelfs de meest makkelijke geit, gaat dan moeilijk doen”. Ik was er niet zo heel erg van onder de indruk, maar Koen zag er absoluut een diepere betekenis in.

bzv4.5

Volgende week moeten sommige boeren de eerste vrouw alweer terug naar Nederland sturen. Ik ben heel benieuwd wie de afvallers gaan zijn. En ik ben nog steeds heel benieuwd wat Jan gaat neerschieten in de volgende aflevering.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.