to top

10 mooiste momenten van 2013

2013 was echt een topjaar voor mij. Ik ben getrouwd met de allerliefste, heb heel veel hele leuke reisjes gemaakt en dingen gedaan die ik graag wilde doen, heb mooie momenten meegemaakt met familie en vrienden en heb de ruimte gekregen om goed na te denken over wat ik wil met mijn carrière. 

Natuurlijk waren er ook momenten waar ik minder gelukkig mee was. Zo heb ik me de eerste helft van het jaar enorm rot gevoeld over mijn werk en hebben we afscheid moeten nemen van een lief familielid. Maar vandaag wil ik het graag hebben over de tien momenten van 2013 die ik nooit – echt nooit – meer wil vergeten. Komen ze, in willekeurige volgorde.

– Onze bruiloft hoort natuurlijk thuis in dit rijtje. Het was echt precies de dag waar we op hadden gehoopt dat het zou worden. Al onze vrienden en famileleden waren er en hadden een leuke dag. Het weer zat mee en de dag had precies de juiste combinatie van mooie, spannende, gezellige, grappige en emotionele momenten die een dag kan hebben.

– Mijn vrijgezellenfeest was geweldig. Ik vond de aanloop daar naartoe nogal spannend (controlfreak!), dus het was des te leuker dat het echt een geweldige dag bleek te zijn. Natuurlijk zal ik daar binnenkort een aparte blogpost over maken, maar in dit rijtje hoort hij in ieder geval al helemaal thuis.

– Onze reis naar München in mei en september. Een vriend van Maran woont en werkt in München en in mei gingen we een weekendje bij hem langs. Dat werd een super leuk weekend, waar we ook verliefd werden op de stad. Die vriend nodigde ons eind september weer uit om Oktoberfest te vieren in München. Dat deden we natuurlijk erg graag. Ook dat werd een geweldig weekend. Binnenkort gaan we lekker weer naar München, deze keer om te skiën.

– In oktober gingen Maran en ik twee weekenden weg met onze families. Het eerste weekend gingen we met mijn familie naar een huisje in Groningen en het tweede weekend met Maran’s familie naar Zeeland. We zijn allebei gek op familiebezoekjes en een heel weekend bij elkaar zijn is dan heerlijk. Beide weekenden waren erg gezellig, dus die verdienen zeker een plekje in deze rij.

IMG_4415

– Eind mei deed ik examen bij de LOI voor mijn cursus ‘Gewichtsconsulent’. Ik was die periode heel druk bezig met het organiseren van onze bruiloft en was erg moe door mijn werk. Ik had niet goed kunnen leren en had op internet gelezen dat veel mensen zakten voor het examen, dus ik had verwacht dat ik het niet goed zou doen. Tijdens het examen viel het me enorm mee en toen ik een paar weken later dan ook hoorde dat ik geslaagd was, sprong ik een gat in de lucht. Wat wás (ben) ik trots op mezelf!

– Tijdens onze vakantie naar Lanzarote in april, huurden Maran en ik een auto om het eiland te verkennen. We besloten voor een cabrio te gaan en dat was een hele goede keuze. Thuis hebben we een oude Peugeot, het was dus een feest om in een mooie, moderne auto te mogen rijden. En dan helemaal in combinatie met het zonnetje, het bijzondere landschap en de charmante, Canarische dorpjes. Het was een geweldige dag en het deed letterlijk pijn toen we de sleutels van de auto aan de receptioniste terug moesten geven.

IMG_3698

– Een ander hoogtepunt van 2013 is de zwangerschap van mijn vriendin E. Dit jaar zijn we weer veel dichter naar elkaar toe gegroeid (wat ik al heel erg fijn vind) en toen ze vertelde dat ze zwanger is, vond ik dat geweldig. Ik vind het zo bijzonder om zo’n grote levensgebeurtenis van dichtbij mee te mogen maken. Als alles goed blijft gaan (daar gaan we natuurlijk vanuit!), wordt in juni haar kleintje geboren. En dan ben ik soort-van-tante. Ik kan niet wachten!

– Onze huwelijksreis naar Griekenland was ook geweldig. In het vliegtuig kregen we heerlijke ruime stoelen en een flesje champagne aangeboden en in het hotel werden we heel hartelijk onthaald. We kregen (na twee dagen pas, maarja) een geweldige kamer met privézwembad en geweldig uitzicht op een baai. We hebben daar flink genoten van het mooie weer, de cocktails, het eten en natuurlijk elkaar. De week vloog in een roes voorbij.

DSCN6226

– In augustus gingen we met vrienden een weekje op vakantie naar Limburg. Dat doen we ieder jaar, en dit jaar was het dan ook weer één groot feest. We besloten deze keer te gaan mountainbiken in de grotten bij Valkenburg. Ik zat daar stiekem tegenop te kijken, omdat ik een slechte conditie heb en bang was dat ik de groep op zou houden. Maar dat viel enorm mee! Het was zo ontzettend leuk om snel door al die smalle gangetjes te fietsen en om te moeten bukken om je hoofd niet te stoten. Achteraf was ik heel blij dat ik dit gedaan had. Ik was ook best trots op mezelf dat ik het gewoon kon. Een tijdje hierna hebben Maran en ik ons ingeschreven bij de sportschool, waar ik sindsdien twee à drie keer per week te vinden ben.

– Dit jaar heb ik zó ontzettend veel lol gehad op de (voorlopig) laatste Koninginnedag. Meestal heb ik een hekel aan de drukte in de stad op Koninginnedag, dus blijf ik thuis. Dit jaar vond ik te speciaal om niet de stad in te gaan, dus besloten Maran, vriend V. en ik het er toch maar op te wagen. Gelukkig maar, want het werd een superdag. We dronken wijntjes op straat, liepen naar de Dam, waar de koning nét naar de kerk liep. Daarna zijn we een poosje op een terras gaan zitten om aan het einde van de middag moe maar voldaan thuis te komen. ’s Avonds keken we naar de live-uitzending van de boottocht van de koning. Het zonnetje scheen naar binnen en wij genoten van van een glaasje champagne. Toen de straaljagers aan het einde nog over ons huis vlogen (we zagen ze op de tv en enkele seconden later over ons huis) was het feest compleet. Een dag om niet snel te vergeten.

IMG_3711
En na al die mooie momenten, weet ik zeker dat ik nog zoveel niet genoemd heb! Zo heb ik heel veel plezier gehad tijdens het avondje naar de Toppers, de 80’s en 90’s-party met mijn collega’s, de middagjes met Donna op het terras, ons superleuke Halloweenfeestje, het weekendje weg met vrienden naar Center Parcs, de bruiloft van mijn neef en zijn vrouw, het 12,5-jarig jubileum van mijn oom en tante, de surpriseparty van mijn schoonmoeder, de BBQ met mijn ouders, het weekendje met Maran naar een culinair hotel, het bezoek van onze Servische vriend M. in mei, de Sinterklaasviering op school met vriendin/collega M., kerst, Sint met de schoonfamilie, de gezellige avondjes bij E.’s open haard en de vele, vele kleine momenten waar ik enorm van genoten heb maar die niet eens te noemen zijn. 2013 was geweldig en ik hoop dat 2014 net zo’n topjaar gaat worden!

Wat was jullie meest memorabele moment van 2013?

 • Manon

  Wat leuk om te lezen zeg. Je hebt echt een leuk jaar achter de rug 🙂 Hopelijk wordt 2014 ook een mooi jaar!
  Ik ben dit jaar ook soort-van-tante geworden, mijn beste vriendin is mama geworden en het is zo bijzonder om mee te maken van zo dichtbij!

  29 december 2013 at 16:57 Beantwoorden
 • Marieke

  Wow, dat is echt een topjaar zeg! Geweldig, vooral je huwelijk natuurlijk. 😀 En superleuk dat je weer bent gaan bloggen. Fijne jaarwisseling!

  31 december 2013 at 14:17 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.