to top

Zoektocht naar een koophuis

Mijn lief en ik wonen in een schitterend (vind ik) appartement in Amsterdam. We hebben twee grote verdiepingen met heel veel ruimte en heel veel ramen. We kijken vrij uit op het water, we wonen in een leuke buurt en we hebben fijne buren. En toch willen we verhuizen.

Waarom? Dat vind ik zelf een lastige vraag. Ik wíl namelijk helemaal niet weg! Ik ben nog nooit zo blij geweest met een huis als met ons huidige huis. Toch is dit geen lange-termijn-huis. We huren namelijk en ‘gooien’ maandelijks een hoop geld weg. Om die reden zijn we sinds begin 2013 voorzichtig aan het zoeken naar een koophuis.

IMG_2584

Dat was volgens onze omgeving een slimme zet. “De huizenprijzen zijn nu zo laag joh!” horen we aan alle kanten. Toch is het ons nog niet gelukt om een mooi koophuis te vinden waarvoor we ons huidige, heerlijke huis willen verlaten.

Ten eerste vonden (en vinden!) we het lastig om te bepalen waar we überhaupt willen wonen. We houden heel erg van de buurt waarin we nu wonen. Maar het staat bekend als een vrij dure buurt van Amsterdam. Als we hier dus willen blijven moeten we water bij de wijn doen wat betreft het huis zelf.

Maar ergens anders worden we gewoon niet enthousiast. We hebben andere buurten in Amsterdam bekeken en serieus overwogen, maar overal lijkt wat aan te mankeren (of is te duur). We hebben ook buiten Amsterdam gezocht naar een perfecte woonruimte, maar op één of andere manier lijkt niets ons aan te spreken.

IMG_0029

En daarmee maken we het onszelf dus heel erg moeilijk. Want met de wensen die we hebben (zonnig(e) tuin of dakterras, drie slaapkamers, minimaal 100 vierkante meter) moeten we in deze buurt minstens met de jackpot van een loterij aankomen.

Momenteel hebben we onze zoektocht, na ongeveer tien bezichtigingen, tijdelijk stilgelegd. We werden er enorm geïrriteerd van om naar huizen te gaan kijken waarbij we eigenlijk vooraf al wisten dat het niet ons droomhuis was.

Hoe doen anderen dit? Heeft één van mijn lezers toevallig al geprofiteerd van die ‘lage huizenprijzen’?

 • ioni

  Ik denk, dat als je prettig woont en je niets kunt vinden wat overtreft of minimaal evenaart hoe prettig je nu woont dat je dan lekker moet blijven zitten. Ondertussen wel blijven rondkijken want je weet maar nooit wanneer het perfecte langs komt. 🙂

  En als de prijzen stijgen, so be it. Fijn wonen is waar je naar streeft, je hoeft geen huizen handelaar te worden. 😉

  Wij willen nu gaan profiteren van de lage prijzen maar moeten ons huidige appartement wel kwijt raken (helaas met fors verlies). Voor ons is het een must, het is te klein voor de toekomst plannen.

  28 december 2013 at 14:02 Beantwoorden
 • Manon

  Ik en mijn vriend hebben wel geprofiteerd van de lage prijzen. Wij wonen nu twee jaar in dit koophuis. Deze kwam ook op de markt nadat we onze zoektocht hadden gestaakt, dus wie weet!

  28 december 2013 at 17:04 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.