to top

Throwback Thursday 3

De afgelopen twee donderdagen heb ik al wat kinderfoto’s laten zien. Omdat ik het zo leuk vind om die eens in de zoveel tijd zelf door te bladeren, had ik zin om daar deze week gewoon verder mee te gaan. Als je de andere twee kinderfoto’s nog eens wilt zien, kan je op deze link klikken.

Toen ik twee jaar was, was ik uitgegleden in de douche. Ik kan me daar zelf niets meer van herinneren, maar ik weet uit verhalen van mijn ouders dat ik daar een hersenschudding aan over heb gehouden. Mijn vader vond dat zo ontzettend erg dat hij diezelfde middag nog op pad is gegaan om een knuffelbeer voor mij te kopen, als troost.

IMG_0425

Dat was de allerbeste beslissing die hij had kunnen maken, want die knuffelbeer werd uiteindelijk jarenlang één van mijn grootste vrienden. Op deze foto is hij fluffy en mooi geel. Ik noemde hem Tommie en heb hem tot op de dag van vandaag gehouden.

Tommie was voor mij dan zo ongeveer alles, voor mijn ouders was hij voornamelijk een pain in the ass. Ik wilde nergens heen zonder Tommie en, zoals kleine kinderen dat wel eens doen, ben ik hem regelmatig ergens vergeten. Ik was ontroostbaar als ik ’s avonds zonder beer moest gaan slapen, dus moest één van mijn ouders altijd weer op pas om Tommie op te halen.

Tommie heeft heel lang nog bij mij in bed geslapen. Dan drukte ik hem tussen mijn schouder en oor in, zodat ik lekker weinig kon horen van de geluiden op straat. Hij ziet er nu versleten uit, je kan merken dat hij ruim 25 jaar oud is. Toch ligt hij nog steeds in mijn kledingkast, lekker dicht bij mijn bed. Tommie heeft de afgelopen jaren de nodige verhuizingen meegemaakt, maar er is geen haar op mijn hoofd die zou beslissen om hem bij een volgende verhuizing niet mee te nemen.

Hoewel ik natuurlijk niet meer met mijn knuffelbeer slaap (daar heb ik een hele goede vervanging voor!), vind ik het een fijn idee dat hij er nog steeds is.

Hebben jullie een knuffelbeer bewaard uit je kindertijd?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.