to top

Gametip voor in de kerstvakantie: Delicious

Vorig jaar in de kerstvakantie maakten mijn iPad en ik kennis met een spelletje waar ik later een enorme verslaving voor zou ontwikkelen. Ik weet niet meer hoe, maar ik downloadde het spelletje ‘Delicious’ via de App-store en sindsdien was ik hooked

Delicious is een spel dat gaat over de serveerster Emily. Ze (jij, dus) runt verschillende restaurants. Ieder restaurant heeft een eigen uiterlijk en verkoopt eigen eten en drinken. Jij als Emily moet ervoor zorgen dat iedere gast zijn of haar bestelling op tijd krijgt, op tijd kan afrekenen en als het even kan vermaakt wordt. Je wordt hierdoor uitgedaagd om goed op te letten wie er aan de beurt was, welk eten je alvast in de pan kan gooien, welk drinken je vast mee kan nemen en wie je kan laten afrekenen, zodat geen enkele gast rood aanloopt en mopperend wegloopt. En natuurlijk is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk geld verdient om je dagomzet te halen.

delicious2

Iedere dag draai je een ronde in het restaurant. Soms zijn er ook nog extra uitdagingen, bijvoorbeeld het zoeken van 20 verstopte bloemen of iets dergelijks. Terwijl je superdruk bezig bent om iedereen z’n bestellingen aan te klikken, moet je daar dus ook nog op letten. Van tijd tot tijd best lastig, en daardoor juist een enorm leuke uitdaging.

Tussen de dagen in het restaurant door speelt ook nog een verhaallijn. Daar hoef je, als je geen tienermeisje meer bent, niet teveel van te verwachten. Het is namelijk zoetsappiger dan ik ooit in de Tina ben tegengekomen, maar stiekem kan ik er wel om glimlachen. De verhaallijn is in principe niet direct gericht op tieners (Emily is volwassen, gaat trouwen en op huwelijksreis), maar wel zo vol van clichés dat een volwassene zich daar niet direct in herkent. Maar het is best schattig en de vrolijke graphics maken heel veel goed.

delicious3

De Delicious-games zijn in de App-store te koop. Ze zijn niet goedkoop, maar je krijgt er dan ook wel echt wat voor terug. Je kunt eerst de light-versie uitproberen, dan krijg je een deel van het verhaal en één of twee restaurant-dagen mee. Daarna kan je alsnog wel of niet besluiten of je het spel wilt kopen. Ik heb ze allemaal en ook allemaal met heel veel plezier uitgespeeld.

Ken jij de spellen van Delicious? En welke iPad spelletjes zijn nog meer aan te raden?

  • Manon

    Oh ik heb ZO veel van die spelletjes gespeeld! Heel verslavend en leuk haha.

    23 december 2013 at 22:49 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.