to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 3

Vanmorgen werd ik fluitend wakker. Het was zondag, het was kerstvakantie en vanavond zou ‘Boer zoekt vrouw’ weer op televisie zijn. Wat wil een mens nog meer? Een kopje thee en een reep chocolade  misschien. Dus die had ik er dan ook bijgenomen toen de aflevering om tien voor half negen begon. Het was weer een mooie aflevering. In dit stukje even mijn highlights!

Jos
We begonnen deze aflevering met Jos uit Frankrijk. Hij moest zijn harem nog uitdunnen van vijf naar drie dames, dus hij had nog werk te doen. Dat deed hij tijdens een surf-date die voor mij een regelrechte hel zou zijn. Je evenwicht houden op een surfplank, terwijl je met een peddel jezelf probeert voor te bewegen. Ik kan wel driehonderd redenen bedenken waarom dat mijn dood zou betekenen. Maar ik was er – godzijdank – ook niet, dus dat scheelt. De dames van Jos waren enthousiast over hem. Ze beschreven hem als spontaan, eerlijk, vol humor en nog veel meer generieke woorden die je gebruikt om iemand te omschrijven, zonder hem te beledigen. Jos had het gevoel dat hij wel zijn ware liefde zou kunnen leren kennen via het programma. Hij stuurde daarom de twee grijze muisjes naar huis en nodigde Willemijn, Saskia en Leonie uit op zijn boerderij in Frankrijk.
Daar kwamen de vrouwen op een bewolkte dag aan. Dat viel Leonie wel wat tegen. Toen ze even later hoorde dat ze lekker kon uitslapen (wel tot zes uur!) betrok de stemming dan toch. Heerlijk joh, uitslapen tot zes uur. Ik kan definitief concluderen dat ik heel blij mag zijn dat ik getrouwd ben. Met Jos zou het in ieder geval nooit iets geworden zijn. We zullen volgende week zien of dat met Willemijn, Saskia of Leonie wel gaat lukken.

bzv3.1

Johan
Dan onze lieve, bescheiden, timide boer Johan. Die bleek verdorie een Don Juan te zijn met dubbelzinnige grappen. Zijn vrouwen lagen helemaal in een deuk tijdens het bossche-bollen-maken. Die bossche bollen moesten trouwens versierd worden, dat konden ze doen zoals op een gemiddeld kleuterfeestje gebeurt: lukraak strooien met musketzaad en andere harde strooisels die gegarandeerd stukjes van je gebit afbreken. Barbara had het mooist gestrooid: zij won een chocoladekusje van Johan. Ook dit zou niet aan mij besteed zijn. Ook mocht lucky Barbara bij Johan in Denemarken komen. Ingrid en Ingrid mochten ook mee.

Later in de aflevering zagen we Yvon die Johan hielp zijn huis klaar te maken voor het bezoek van de vrouwen. Ze raapte kokhalzend een gele, stijfgeworden sok van de eettafel en verruilde die voor een bosje gele rozen. Daarmee was een stukje vrolijkheid op de vervallen boerderij gekomen. Gelukkig kwam Ingrid later met een gekke CD met knallende Duitse hits. Die vormden een immens contrast met de troosteloze keuken. Andere Ingrid en Barbara kwamen later aan en toen kon het feest beginnen. Ik hoop zo ontzettend voor Johan dat hij de liefde van zijn leven gaat vinden. We zullen het volgende week zien!

bzv3.2
Jan
Ik weet niet zo goed wat ik moet met Jan. Waarschijnlijk is het gewoon zoals Judith zelf al zei: zijn kamers weerspiegelen zijn persoonlijkheid. Vooral erg leeg en nietszeggend. Jan reageert op iedere vraag van Yvon alsof ze hem had gevraagd iets uit te leggen over atoomfysica en ook op zijn vrouwen reageert hij niet echt hartelijk en warm. Van zijn bedrijf werd ik ook niet enthousiast: een gigantische loods vol gestreste, half kale kippen en spinnenwebben. Om het verhaal compleet te maken kregen we ook nog beelden te zien van een stoffige auto en wat autojargon. Ondertussen kon ik rustig naar de keuken lopen om lekker een kopje thee te gaan zetten. Ik miste net niet het stukje waarbij Claire vertelde dat ze leegloopt als ze iets eet met gluten. Sexy Claire, jij weet hoe je indruk moet maken op een vent.

bzv3.3

Wim
Wim dan. Wim had zich voor de gelegenheid gehuld in een strakke blouse, die Wim zorgvuldig in een ietwat strakke, korte broek had gemoffeld. Dat, in combinatie met Wim’s gekke toupet, maakte dat Wim er zeker twintig jaar ouder uit zag dan Wim is. Wim gebruikt vaak zijn eigen naam (Wim) in een zin. Toen Yvon hem daarop wees (kom op dude, het begint irritant te worden!), zei Wim dat Wim dat doorgaans eigenlijk niet doet. Zenuwtrekje ofzo. Daar had Janne ook last van. Die leek opeens haar Ritalin vergeten te zijn. Ze rende over het erf en gilde dat ze al haar bikini’s bij zich had. Gezien haar gigantische koffer, waren dat er flink wat. Evelyne had, nog voordat ze aankwam op de boerderij, al last van het Afrikaanse stof en Karin wist überhaupt niet of ze haar hele leventje overhoop wilde halen voor Wim. Maar wát een uitzicht he, dames!

bzv3.4

Aletta
Tot slot nog even onze Antilliaanse Aletta. Was ze vorige week nog zo zenuwachtig over haar ontmoeting met haar mannen, deze week leek ze een stuk rustiger toen Yvon haar mannen (in pyjama) bij haar thuis kwam afleveren. Die werden direct aan het werk gezet. Koen, met sik, begon ervan te blaten en Jan (“Ik ben altijd druk bezig”) werd uit zijn hangmat geschopt. Het stel begon in de hitte het gras te maaien en moest met grof geweld lammetjes van hun moeders scheiden. Een enorme rotklus met hartverscheurend geschreeuw van de lammetjes tot gevolg. Aletta leek ontspannen, ik ben dus benieuwd hoe het er volgende week aan toe gaat.

bzv3.5

We mogen na deze mooie aflevering concluderen dat het toch wel wat heeft, al die internationale boerderijen. Van de winterjasjes in Canada naar de bikini’s in Afrika. Ook de voorverpakte-gebak-industrie werd blij van deze aflevering, er werd namelijk flink gesmuld.
Volgende week zit ik weer klaar. Jullie ook?

  • Manon

    Hahahaha, ik heb weer met een big smile en af en toe een giechel gelezen :’). Heerlijk, kan niet wachten op volgende week!

    23 december 2013 at 11:56 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.