to top

Christmas Tag

Ik werd laatst getagd door Bibian en Manon van Little WonderWorld. Het gaat om de Christmas Tags, vol met vragen over (jawel) Kerstmis! En laat dat nu net mijn favoriete tijd van het jaar zijn. Daar beantwoord ik dus maar al te graag vragen over! 

Wat is jouw favoriete kerstliedje?
Dat is natuurlijk gewoon de classic der classics: Mariah Carey met All I want for Christmas. Maar ik moet eerlijk zijn dat ik zo goed als alle kerstliedjes heel goed kan hebben.

Wat is jouw favoriete kerstfilm?
LOVE ACTUALLY! Dat is echt mijn lievelingsfilm, los van het feit of het een kerstfilm is of niet. Ik HOU zoveel van die film, dat ik hem van mezelf maar eens per jaar mag kijken. Dan neem ik lekker een wijntje en ga ik met een dekentje op de bank keihard genieten. Ik hou zelfs zoveel van Love Actually, dat wij op onze bruiloft ook ‘All you need is love’ van The Beatles hebben gedraaid.

christmas1

Wat staat er bovenaan je kerstverlanglijstje?
Oei lastig! Ik ben laatst jarig geweest en heb toen al zoveel leuke dingen gekregen! Ik zou nog wel leuke grijze (en/of cognac kleurige) laarsjes zonder hak willen hebben. Maar die koop ik waarschijnlijk zelf voor de kerst al 😉

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?
Ik vind het wel leuk om met kerst net even wat langer te make-uppen dan normaal. Afhankelijk van wat ik aantrek, denk ik dat ik voor rustige bruine smokey eyes en rode lippen ga. En misschien met nog hier en daar een glittertje.

Wat draag je het liefst tijdens de kerst?
Tijdens de kerst vind ik het wel leuk om er netjes uit te zien. Maar omdat het natuurlijk koud is, kom ik niet onder een vestje of colbertje uit. Ik draag eigenlijk bijna altijd wel een jurkje of een rokje.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?
Als het echt aan mij ligt, doe ik het liefst beide dingen! Eerst lekker een frisse neus halen in de sneeuw, om daarna op te warmen met een kop warme chocolademelk.

christmas3
Hoe ziet je ideale kerst eruit?
De ideale kerst? Makkelijk! Dat is wakker worden en cadeautjes uitpakken. Daarna brunchen bij de (schoon)familie. Na de brunch lekker een wandeling maken door de sneeuw om rond vier uur lekker warm binnen te gaan borrelen. Na een gezellige borrel schuiven we dan aan voor het lekkere eten en na het eten doen we allemaal een spelletje of blijven we nog uren zitten om te kletsen. En de tweede kerstdag doen we dat nog gezellig over!

Wat doe jij met kerst dit jaar?
Eerste kerstdag gaan we ontbijten bij mijn ouders thuis. Later op de middag gaan we naar mijn tante, waar mijn (hele grote) familie zich verzamelt. ’s Avonds gaan we dan met die hele groep uit eten. Op tweede kerstdag gaan we naar Maran’s ouders in Rotterdam om daar lekker te brunchen. Daarna gaan we naar zijn opa, waar we met meer familieleden hebben afgesproken. We maken er een gezellige middag/avond van met heel veel lekker eten en drinken.

Heb je een echte of neppe kerstboom?
Dit jaar hebben we voor het eerst een echte boom. En ondanks dat ik hem heel erg mooi vind, vond ik hem best wel erg duur in de aanschaf. Onze neppert ligt in de berging, en wie weet staat die volgend jaar weer in onze woonkamer.

christmas2

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?
Alle kleuren. Daar houd ik echt van, een gekleurde kerstboom. Het is natuurlijk wel stijlvol om de kleuren in de boom aan te passen aan het interieur, maar ik vind het stiekem juist heel leuk dat de boom op deze manier een gezellige mix is. Bovendien is de rest van ons huis heel licht (wit/grijs), dus ik vind het juist leuk dat de boom nu echt opvalt!

Geniet vast van de aanloop naar kerst, lieve lezers! Iedereen die dat leuk vindt, is welkom om deze tag over te nemen op zijn of haar blog! Misschien iets voor Donna, Shirley en Marieke?

(bron afbeeldingen: weheartit.com)

  • Manon

    Leuk dat je hem ook hebt ingevuld :). Love Actually <3 geweldige film!

    20 december 2013 at 16:50 Beantwoorden
  • Liza

    Wat ik leuk zou vinden om te lezen in een van jouw blogs is welke boeken je gaat lezen of hebt gelezen. Niet heel uitgebreide reviews maar meer tips of aanraders. Kort waarom wel of niet. Veel leesplezier in de Kerstvacantie gewenst!

    20 december 2013 at 22:15 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.