to top

Trouwjurken passen

Eén van de eerste dingen die er door mijn hoofd flitsten nadat ik ten huwelijk was gevraagd, was het beeld van mezelf in een prachtige trouwjurk. Voor mij was het in ieder geval direct duidelijk dat ik  het er goed van zou nemen. Op mijn trouwdag wilde ik eruit zien alsof ik uit een Disneyfilm was gewandeld.

Meteen na onze vakantie in Kos kocht ik een hele berg trouw-tijdschriften. Die bladerde ik naar hartenlust door om leuk ideetjes op te doen, maar ook om me te vergapen aan de mooiste (en soms ook lelijke, eerlijk gezegd) trouwjurken. Eentje sprong er wat mij betreft direct tussenuit. Zodra ik die foto zag, wist ik het: dit wordt mijn jurk. Natuurlijk wilde ik hem eerst in het echt gezien hebben, dus daar plande ik een afspraak voor in.

IMG_1479

Dat deed ik bij Fem Weddingshop in Monnickendam. Eigenaresse Maria verwelkomde mij en mijn entourage (;-)) met koffie, thee en heerlijke hapjes. Het was echt een uitje!

Ik kon mijn voorkeuren voor jurken aangeven, waarna ik samen met Maria op zoek ging en een selectie ging maken. Over sommige jurken waren we het meteen al eens, maar sommigen nam ik mee om gewoon eens te proberen. Vervolgens kon ik me opsluiten in het pashokje. Kleding uit, torselet aan en daar gingen we!

De eerste trouwjurk die ik aan had, voelde heel speciaal. Hij werd goed strakgetrokken in mijn taille en ik kreeg een sluier op, voor het effect. Toen mocht ik het hokje uit. Ik wist niet of dit dé jurk zou worden, maar schitterend vond ik hem zeker! De dames die met mij mee waren, waren net zo enthousiast. Goed om te weten dat we op één lijn zaten!

IMG_1521

Er volgden nog meer jurken, maar die ene jurk, die ik in dat trouw-tijdschrift had gezien, wilde ik natuurlijk het allerliefst passen. Toen ik hem eenmaal aan had, wist ik het vrijwel zeker: deze jurk paste echt bij mij. Toch heb ik nog even getwijfeld tussen die jurk en de eerste die ik aanhad. Die was iets ‘rustiger’ en volwassener. De jurk die ik uiteindelijk heb gekozen is toch wat specialer en speelser.

Extatisch verlieten we het pand, wetende dat ik mijn droomjurk na ongeveer drie maanden pas weer zou zien. Het passen van trouwjurken was inderdaad écht zo leuk als ik had verwacht dat het zou zijn.

Welke het uiteindelijk is geworden, laat ik nu nog niet zien. Daar komt nog wel een uitgebreide post over!


IMG_1543
IMG_1553

  • Manon

    Je ziet er mooi uit in alle jurken! Het lijkt me ook zo geweldig om een trouwjurk aan te hebben… ooit…

    18 december 2013 at 10:17 Beantwoorden
  • Marieke

    Ik vind ze allemaal mooi! Haha… 😀 Benieuwd naar welke het uiteindelijk is geworden!

    21 december 2013 at 15:59 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.