to top

Puck en Zoë

Ik weet dat er weinig irritanter is dan mensen die de meest wilde verhalen vertellen over hun huisdieren en de grappige trucjes die ze soms uithalen. En dan zal je net zien: doen ze dat natuurlijk net niet als jij komt kijken. Maar hoe dan ook, ik praat heel graag over mijn katten. Want ze zijn geweldig. En ik ben zo blij met ze. Dus sorry mensen, ondanks dat het waarschijnlijk heel onboeiend is om te lezen, is mijn blog niet compleet zonder verhaaltje over mijn liefsten. 

Ongeveer zes jaar geleden ging ik voor de tweede keer ‘uit huis’. De eerste keer ging ik in Almere wonen en was ik er stiekem nog niet aan toe om mijn ouderlijk huis te verlaten. Ik heb dagenlang gehuild en voelde me slecht op mijn gemak in mijn eigen huis. Na negen maanden trok ik weer gezellig bij mijn ouders in. Ik heb bewust heel erg genoten van de maanden daarna. Nog even écht genieten van het geborgen leven en de gezelligheid bij mijn ouders in huis, om na ongeveer een jaar alsnog op eigen benen te gaan staan.

IMG_1222

IMG_1255
Die keer kreeg ik een eigen mini-appartementje. Ik besloot die helemaal in gekke kleuren te schilderen en precies zo in te richten als ik wilde. Inclusief katten, want daardoor zou ik me vast en zeker op mijn gemak voelen. En dat plannetje heeft helemaal gewerkt. Op de dag dat ik voor de tweede keer uit huis ging, waren Puck en Zoë oud genoeg om meteen bij mij in te trekken. Alle drie gingen we op dezelfde dag bij onze moeders weg en samen hebben we het vooralsnog prima gered.

Onze katten zijn half-Pers. Ze zijn daarom vrij klein, gedongen en hebben een dikke vacht. Ook hebben ze bolle oogjes en een redelijk plat gezichtje.

IMG_1238

Cyperse Puck is de meest brutale van de twee. Ze is druk en maakt alles stuk. Dat rijmt op haar naam, kwamen we achter. Achteraf balen we daar natuurlijk wel een beetje van, al moeten we wel heel erg om haar lachen. Puck vindt het leuk om in de belangstelling te staan. Ze speelt heel graag en veel. Haar favoriete spelletje is ‘tikkertje’ met Maran. Samen rennen ze dan achter elkaar aan door het huis. Zo leuk om te zien!

Zwart-witte Zoë is meer mijn kat. Ze is wat onnozel en lui, maar wel ontzettend lief en trouw. Ze volgt me door het hele huis, staat op me te wachten als ik uit de douche kom en duwt met haar witte pootje de deur van de wc open als ik daar zit. Ook komt ze zichzelf iedere dag opdringen als ik op de bank zit of in bed lig. Ze wurmt zichzelf dan op mijn schoot (ook als de laptop daar staat) om ongegeneerd te spinnen en kwijlen.

IMG_0008
IMG_0010
Het is nog steeds een feest om twee van die lieve pluizebollen in huis te hebben. Ondanks de stinkende kattenbak die ik meerdere keren per week leeg moet scheppen, is er niets leukers dan thuiskomen met twee van die vrolijke gezichtjes die voor de deur staan te wachten.

Katten kunnen wel twintig jaar oud worden, zo weet ik van mijn tijd als dierenartsassistente. En ik hoop van harte dat die van ons de zestig gaan halen!

Hebben jullie huisdieren?

  • Manon

    Aah wat een lieffies! Ik heb zelf ook drie katten, twee volwassenen (2,5 jaar) en een kitten van 7 maanden. Ik hou ook zoveel van ze en ze maken het leven zoveel leuker, gezelliger en grappiger <3

    16 december 2013 at 14:16 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.