to top

Films die nu in de bioscoop draaien

Mijn lief en ik hebben een Pathé Unlimitedkaart waarmee we minimaal eens per week naar de film proberen te gaan. De afgelopen week zijn we wel erg vaak geweest. We hebben leuke en minder leuke films gezien. Ik zal ze even kort beschrijven, zodat je zo snel mogelijk naar de bioscoop kan rennen. Of niet, natuurlijk.

Mannenharten
Laten we maar meteen met de meest treurige film van het stel beginnen: Mannenharten. De film was nog geen vijf minuten bezig, er waren nog geen drie lullige grappen gemaakt toen Maran en ik elkaar aankeken met dezelfde blik. Dit zou een lange zit gaan worden. En dat werd het ook. Mannenharten probeert het gevoel van ‘Alles is liefde’ en ‘Alles is familie’ vast te houden, maar dan met een kerst-sausje eroverheen. In de film spelen meerdere verhaallijnen zich af. Die komen in Mannenharten alleen samen in de vorm van de mannen die elkaar in de sportschool tegenkomen. De verhaallijnen zijn naar mijn idee slap uitgewerkt, de grappen niet grappig en de moraal van het verhaal kansloos te noemen. De film hangt van clichés aan elkaar en de sluikreclame slaat je om je oren. Ook zijn de dialogen niet zo sterk als in ‘Alles is liefde’ en ‘Alles is familie’. In ieder opzicht mag Mannenharten zich dus niet meten met die films. Moet je deze film gaan zien? Nee. En al helemaal niet als je Kim Veenstra in Verliefd op Ibiza al aan Jan Kooijman’s oor hebt zien likken. Dit trucje herhaalt ze deze film weer.

mannenharten
The Hunger Games – Catching Fire
Maran en ik bekeken laatst pas voor het eerst het eerste deel van The Hunger Games. Ondanks dat we niet blown away waren vonden we het verhaal vermakelijk genoeg om nieuwsgierig te zijn naar het tweede deel. En daar kan ik kort over zijn: die is erg goed! Katniss en Peeta hebben dan wel de Hunger Games gewonnen, maar zijn daardoor nog niet af van het regime. In deel twee krijgt hun winst dus nog een staartje. En dat is een erg spannend staartje. Het einde smaakt ook ontzettend naar meer, dus ik ben nu aan het overwegen of ik niet vast het laatste boek zal gaan lezen, of dat ik gewoon wacht op de derde film. Deze film zou ik zeker aanraden. Al is het alleen al omdat ik Jennifer Lawence erg leuk vind en verliefd ben op de schitterende jurken die ze draagt.

catchingfire
Bro’s before ho’s
Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar ik kan dus oprecht hard lachen om de grove humor van The New Kids. Bro’s before ho’s is een nieuwe film van de makers van The New Kids. Dat beloofde voor mij dus veel goeds. En dat heeft de film deels wel waar kunnen maken. Bro’s before ho’s gaat over broers (Max die in een videotheek werkt en Jules die manager is bij een supermarkt) die elkaar beloofd hadden nooit een relatie aan te gaan. Maar die belofte dreigt verbroken te worden als Anna in hun leven komt. De film heeft soms dezelfde soort humor als we gewend zijn van The New Kids. Toch zou ik bro’s before ho’s (op de titel na dan!) wat ‘beschaafder’ willen noemen dan The New Kids. Ik heb echt dubbel gelegen van het lachen op de scène waarbij een klant wil pinnen in de videotheek waar Max werkt. Als je houdt van de humor van The New Kids: ga deze film dan absoluut ook kijken. Wil je liever niets te maken hebben met gescheld en typische mannengrappen: dan is dit niet jouw film.

bros
Frozen
Moeilijk om te zeggen, want behalve bij Mannenharten heb ik me bij alle voorgaande films heel goed vermaakt, maar ik denk dat Frozen wel mijn favoriet is uit dit lijstje. Frozen is namelijk echt een typische Disneyfilm met mooie beelden, prinsessen, prinsen, grappige sidekicks en lieve, mooie liedjes. Zo’n film waar ik als kind geen genoeg van zou kunnen krijgen en nu als volwassene stiekem ook niet. Frozen gaat over de zussen Elsa en Anna, beiden prinsessen van een Scandinavisch land. Elsa heeft de gave om alles wat ze wil in sneeuw en ijs te veranderen, maar ze heeft deze gave niet bepaald onder controle. In de film gaat het voornamelijk over de band tussen de twee zussen en toch zit er ook een typische Disney-lovestory in verwerkt. Net als Tangled was ik verbaasd over hóe ontzettend ik ook als volwassene nog van Disneyfilms kon genieten. Absoluut dus een enorme aanrader voor iedereen die ook maar een beetje gecharmeerd is van Disneyfilms.

Disney-Frozen-Poster-2013-560x800
Een hoop leuke films gezien dus, de afgelopen tijd. Op Mannenharten na waren het allemaal films waar ik van heb genoten. Op naar volgende week!
Draaien er nog films die hier niet tussen staan, maar wij wel zeker moeten gaan zien?

 • Mary

  mannenharten was echt stom ja. En ik vond the hunger games heel leuk de eerste. Ik ga nu ook de tweede kijken.

  15 december 2013 at 19:42 Beantwoorden
 • Manon

  Frozen staat ook hoog op mijn wensenlijstje! I love Disney <3. The Hungergames vind ik ook zoo leuk, heb ook alle drie de boeken gelezen. Echt een aanrader om nog te lezen voordat de 3e film uitkomt 🙂

  15 december 2013 at 21:37 Beantwoorden
 • MindOfMine

  Hoewel ik normaal gesproken niet zo van de Nederlandse films ben, vond ik Soof wel heel erg leuk! Grappig, maar ook gewoon een lekkere ‘wegkijkfilm’. Ik had juist net afgesproken met een vriendin naar Mannenharten te gaan, maar als ik jou zo hoor, kan ik dat dus beter niet doen.

  15 december 2013 at 22:37 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.