to top

Throwback Thursday

Zo ongeveer iedere blog heeft een wekelijkse rubriek met foto’s van vroeger. Met daarop guitige babygezichtjes, knuffelberen en/of volledige eighties-outfits. Ik vind dat soort rubrieken altijd geweldig. Het blijft iets bijzonders om te zien hoe iemand verandert van kleuter met bolle wangetjes, naar eind-twintiger met… nou ja, zullen we het nu niet over mijn chocoladeverslaving hebben?

Vanaf nu probeer ik dus iedere donderdag (want zo hoort dat) een foto te posten van mijzelf als kleintje. Toen er nog geen rimpel in mijn voorhoofd zat en Telekids nog iedere zaterdag van 7 tot 12 mijn leven beheerste.

00
Deze foto is gemaakt tijdens carnaval in de kleuterklas. Ik zal een jaar of 4 geweest zijn. Mijn tante ging rond die tijd trouwen en had mij en mijn nichtje gevraagd om haar bruidsmeisjes te zijn. Dat vond ik toen natuurlijk supercool en er was niets leukers op de wereld dan mijn bruidsmeisjes-jurk aantrekken. Dat mocht ik niet te vaak van mijn moeder, want zij was natuurlijk bang dat hij vies zou worden of kapot zou gaan. Ik vond het destijds maar stom.

Toen het uiteindelijk de trouwdag van mijn tante was, gingen mijn moeder en ik naar het huis van mijn oma om me daar om te kleden. Mijn nicht was daar ook, zij had haar bruidsmeisjesjurk al aan en had heel veel krulletjes in haar haar, terwijl ze normaal altijd steil haar had. Ik schrok daar (om onverklaarbare wijze) zo ontzettend van, dat ik vanaf dat moment weigerde mijn jurk aan te trekken. Niemand kon me op andere gedachten brengen, ik was zo overstuur door die gekke krulletjes bij mijn nicht!
Uiteindelijk werd besloten dat mijn oom en tante last minute voor een ander bruidsmeisje zouden gaan. Mijn andere nicht die twee jaar ouder is dan ik. De jurk kwam tot haar knieën, dus dat zag er niet uit. Maar alles was beter dan een hysterisch kind op je trouwfoto’s.

Op deze foto had ik de jurk alsnog aan. Veilig op school dus. Ik had de felroze lippenstift van mijn moeder op, iedereen vond dat ik op een prinses leek en mijn nicht met haar rare haar was ver bij me vandaan! Het was een topdag!

 • Donna

  Hahaha, wat grappig… En wat een lieve foto… Mooi meisje!

  12 december 2013 at 14:23 Beantwoorden
  • claudia

   Hahahahahah ja bet toen moest ik het van je overnemen in een iets te korte jurk die ook nog eens iets te strak zat waardoor ik krasjes op mijn buik had van de steentjes en tierelantijntjes! Ik vind t echt superleuk om dit te lezen!

   12 december 2013 at 16:47 Beantwoorden
    • claudia

     Ik heb ook geen flauw idee! Ik weet alleen nog dat ik bij opa en oma binnen kwam en dat ik in eens bruidsmeisje was en als klap op de vuurpijl ook nog de avond 4 daagse moest lopen hahaha!

     12 december 2013 at 20:34 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.