to top

Ode aan Zumba

Als ware couch potato was het nog niet zo’n gemakkelijke klus voor mij om een sport te vinden die ik langer dan anderhalve keer vol zou houden. Ik had namelijk al de nodige pogingen gedaan om in beweging te blijven, maar niets bleef leuk voor langere periode.

Mijn laatste geflopte poging was de aanschaf van een springtouw. Hoe kon dat nou níet leuk zijn!? Daar kwam ik vanzelf achter. Want het touw sloeg wel eens genadeloos tegen het topje van mijn tenen aan, wat enorm veel pijn deed. Daarnaast sloegen mijn borsten me met iedere sprong in mijn gezicht en was het na een paar minuten al verdomd zwaar om mijn lijf iedere slag van de grond te krijgen. Wat een aanfluiting.

In de sportschool om de hoek maakte ik kennis met verschillende groepslessen. Al snel werd duidelijk welke lessen ik na één keer wel gezien had (body strength) en welke lessen echte keepers zijn. Tot die laatste categorie hoort Zumba. Ik had al gedacht dat ik dat erg leuk zou gaan vinden, en tot mijn grote vreugde is dat nog niet tegengevallen. Tijdens de eerste les moest ik mijn motorisch gestoorde lichaam allerlei danspasjes aanleren en voordat ik het echt begreep, was de les al afgelopen. Maar ach, het was super vrolijke muziek en ik zweette als een rund, dus ik besloot het nog een kans te geven.

zumbalove

En nu na anderhalve maand ongeveer twee keer in de week ken ik de meeste pasjes uit mijn hoofd, raken mijn benen niet meer in de knoop en sla ik niet meer anderen per ongeluk tijdens een woeste dancemove. En dat maakt Zumba dus heel erg leuk. Je bent heerlijk een uur lang aan het dansen, luistert ondertussen naar vrolijke muziek, verbrand er ongemerkt een hoop calorieën mee (ongeveer 500 kcal per les) en verbetert je conditie. Wat wil je nog meer?

Kennen jullie er nog meer (soortgelijke) sportschoollessen die ik zou moeten proberen?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.