to top

Kerstballen met verhalen

Sinterklaas is weer het land uit. Samen met mijn collega en onze lieve kinderen hadden we zijn verjaardag goed gevierd. Spelletjes, pannenkoeken, cadeautjes en een echte Sint-film. De schooldag vloog voorbij. En toen was het tijd voor mijn favoriete moment van het jaar. By far. Het moment waarop ik mijn kerstboom mag versieren, zonder gelyncht te worden door boze Sint-liefhebbers. 

Dus afgelopen zaterdag had ik mijn lief zo gek gekregen om samen met mij een echte kerstboom uit te kiezen. Tot dit jaar hadden we steeds een neppert, maar ik vond het nu tijd worden voor een echte. We sloegen stijl achterover van de prijzen bij onze lokale kerstbomendealer, maar besloten onze schouders voor deze keer maar op te halen. Na het levensverhaal van de beste man aangehoord te hebben, trokken we trots met onze boom naar huis.

Daar dook ik direct onze kelderbox in om de doos met kerstversiering uit het stof te vissen. Ieder jaar vind ik dat weer een feest, want met het openen van die doos komen er weer een heleboel herinneringen naar boven. Eenmaal thuis zette Maran gezellige kerstmuziek op en was het plaatje compleet. Hard meezingend hing ik onze eerste, echte kerstboom vol met gekleurde lampjes en ballen in alle kleuren.

Ik heb flink wat ballen waar ik leuke herinneringen aan heb:

IMG_0402Deze bijvoorbeeld, onze Disneyland 20-jaar kerstbal. Vorig jaar we met mijn broertje zijn vriendin, onze oom, tante en neefjes in Disneyland. Het werd een supergezellig weekend waar we nog heel vaak aan terugdenken. Ik ben dus heel blij met die bal.

IMG_0399Of deze kerstbal, die ik ooit heb gewonnen tijdens een Sinterklaasspel met collega’s op een school waar ik ooit werkte. Het was mijn eerste baan als afgestudeerde leerkracht, maar ik had het er stiekem niet naar mijn zin. Ik vond de school niet zo leuk, maar de collega’s des te meer.

IMG_0403Deze engeltjes heb ik ooit van mijn schoonmoeder gekregen voor Sinterklaas. Ik had ‘kerstversiering’ op mijn verlanglijstje gezet en kreeg dus onder andere deze twee schatjes.
IMG_0406De blauw gekleurde kerstballen kocht ik toen ik voor het eerst alleen woonde. Ik moest iedere maand heel erg mijn best doen om rond te komen en kocht toen zomaar een nep-kerstboompje, lichtjes en ballen bij de Hema. Dat was toen in totaal €50,- die ik helemaal niet kon missen! Ik voelde me de hele weg naar huis schuldig en heb dat rotgevoel toen bewust los moeten laten. Ik krijg iedere keer weer een glimlach als ik die ballen zie.
IMG_0408Deze kleine, gekleurde ballen hingen in het mini-kerstboompje wat ik op mijn slaapkamer had staan toen ik nog bij mijn ouders woonde. Inmiddels vallen ze niet meer op als ik ze alleen in de boom hang, dus vandaar dat ik er maar groepjes van twee van heb gemaakt.

Inmiddels staat de kerstboom dus weer lekker te te stralen. De katten hebben hem inmiddels geaccepteerd en laten hem met rust. Gelukkig. En ik kan heerlijk op de bank zitten en stiekem uren naar al die mooie, glanzende ballen en gekleurde lampjes kijken. Net als ik vroeger als kind ook heel graag deed.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.